Siding Systems logo

Кой сайдинг е популярен днес?

Виниловият сайдинг е лидер по популярност. Този сайдинг е направен под формата на панели, за производството на които се използва материалът поливинилхлорид (PVC). Използва се за външна декорация на стени на сгради и конструкции от всякакъв дизайн и изработени от всякакъв материал.

 

Виниловият сайдинг е придобил такава популярност поради своята пожароустойчивост, както и способността си да издържа на природни бедствия. Не е податлив на корозия, разслояване, напукване поради естествени фактори. Той също запазва цвят за дълго време. Монтажът на панели е доста прост. Краищата на панелите имат специални слобки, с които са прикрепени един към друг. Монтажа се извършва директно към основата на скара/дървени греди или метални профили/, сайдингът е фиксиран с винтове, самонарезни винтове, за които са предвидени специални отвори. Има и възможност за изолация на стените преди облицовката на сайдинг.

Сайдингът за цокъла има по-голяма здравина от виниловия. Може да изглежда като камък, тухла или дори дървено покритие (дървен сайдинг). Обхватът на приложението му е основно за цокъл на сградата или довършването на основата. Този материал е много практичен и не изисква специални грижи, което е много важно за цокъла, което е най-податливо на замърсявания и механични повреди и в същото време винаги трябва да изглежда добре.

 

Сайдингът за цокъл е направен от здрав полимерен материал, който не е обект на естествена ерозия. На практика няма нужда от ремонт. Техниката на облицовката е доста проста и монтажът може да се извърши независимо.

Има такъв вид сайдинг направен от метал. Неговите отличителни характеристики са: надеждност на конструкциите, изключителна пожароустойчивост, устойчивост на неблагоприятни метеорологични събития. Основният материал, от който е направен, е стоманата. Това обстоятелство не пречи на металния сайдинг да остане достатъчно лек.

Други материали, от които може да се произвежда: алуминий, мед, цинк и др.. Обхватът на приложението му са стени и стрехи. Металният сайдинг служи като допълнителна изолация, не допуска влага и не избледнява на слънце. При определяне качеството на този тип сайдинг покритието му играе малка роля (животът на металния сайдинг зависи от качеството на лака).

Сайдингът може да бъде с гладка или релефна повърхност и могат да бъдат монтирани във всяка посока – вертикална или хоризонтална

Последни Публикации

Изолация с фасадни панели

Използването на традиционни довършителни материали за стени като мазилка или боя е остаряло и отстъпва място на модерните технологии за облицовка. Завършването на къщата отвън

Прочети »