Siding Systems logo

Общи характеристики на сайдинга

Виниловият сайдинг е популярен строителен материал, използван за външни облицовки повече от 50 години. Предшественикът му е дървеният сайдинг (дъски със същия размер, разположени под ъгъл спрямо равнината на фасадата), традиционно използвани като облицовка на къщи в Северна Америка. Дървесината има редица значителни недостатъци, характерни за климата със значителни промени в влажността и температурата: измятане, загуба на цвят, поява на гъбички. Следователно, полимерните сайдинг панели, лишени от тези недостатъци започнаха да се радват на голяма популярност в различни строителни сектори. За първи път винилови сайдинг системи започват да се произвежда през 50-те години на миналия век в Канада и Съединените щати. На световния пазар водещите позиции все още са заети от производители от тези страни.
Производствените технологии непрекъснато се подобряват. Модерното оборудване ви позволява да изработвате панели, чиито външен вид (цветове, текстура, релеф) е практически неразличим от естествените материали. През последните 10-15 години европейските компании са постигнали значителен напредък в производството на сайдинг. При нас можете да купите винилов сайдинг на водещи европейски и канадски марки.
Стандартната дължина на панела е 3-4 м, широчина – 20-25 см, дебелина – около 1 мм. Монтажът се извършва с помощта на специални аксесоари, които изпълняват декоративни и спомагателни функции: начални и довършителни профили, външни и вътрешни ъгли, извити профили. Монтирането на панелите на конкретен производител може да има свои специфики. Най-популярните панели от PVC имитират различни видове дървена облицовка. Сайдингът с имитация на камък и тухли също е на пазара. Винилната облицовка е добре комбинирана с други съвременни строителни и довършителни материали.
Десет предимства на сайдинг от Siding Systems:
-Устойчивост на климатични и биологични фактори: високи и ниски температури, валежи, слънчева радиация, вятър от ураган, гризачи и насекоми, гъбички.
-Съответствие с европейските и международни стандарти за качество.
-Безопасност на околната среда: в производствения процес се използват полимерни суровини с известни химически съображения; технологичният процес не включва използването на токсични добавки, които са вредни за човешкото здраве и околната среда.
-Леко тегло: за разлика от повечето традиционни облицовъчни материали (тухли, камък, естествено дърво), винилови сайдинг и фасадни панели не увеличават значително натоварването на основите и носещите конструкции на сградата.
-Устойчивост на удар: Незначителните механични ефекти по време на работа не оставят видими следи върху панелите.
-Лесна инсталация: в съответствие с инструкциите, разработени от производителите, инсталирането на панели и аксесоари не създава трудности и може да се направи без участието на професионален екип.
-Естетичен вид, широк избор от модели (имитация на боядисани дъски, дървен материал, трупи, камъни, тухли), текстури и нюанси.
-По време на експлоатацията им не се изискват специални грижи (редовно почистване, оцветяване, прилагане на защитно оборудване).
-Дългосрочна гаранция от производителя (до 30 години и повече).
-Ниска цена.

Последни Публикации

Изолация с фасадни панели

Използването на традиционни довършителни материали за стени като мазилка или боя е остаряло и отстъпва място на модерните технологии за облицовка. Завършването на къщата отвън

Прочети »