Siding Systems logo

Сайдинг за фасадна облицовка

Ще се съгласите, че всички комуникации ще работят, електричество е свързано, вода и газ са снабдени, вътре е създаден красив интериор, но … Ако не обръщате дължимото внимание на довършителната фасада, такава къща няма да донесе радост.

Естествени облицовъчни материали от дърво и камък се нуждаят от допълнителна обработка. Ето защо, цената на фасада работа с такива материали се увеличава значително, а не всеки собственик на жилище може да си го позволи. Като алтернатива, започнаха да използват сайдинг облицовка. Сайдинг панелите могат да бъдат направени от винил, фиброцимент и метал. Те са достъпни за потребителите със средни доходи. С тяхна помощ можете да направите фасадата на къщата оригинална и уникална.

Някои смятат, че сайдингът се е появил съвсем наскоро, но не е така. През деветнадесети век, в Северна Америка по време на строителството на къщи, дървени боядисани дъски са били приковани под ъгъл, така че водата да тече от тях. Всеки следващ слой леко висеше над предишния, оказва се нещо като малки козирки. И така цялата фасада на къщата беше напълно облицована. Той е функционален, защото къщата е защитена от вятър, дъжд и сняг

В средата на миналия век започва да се произвеждат винилови панели, които са по-трайни. Те не изискват специални грижи и са лесни за инсталиране. Почти в същото време са направени циментовият и метален сайдинг. Сайдингът за цокъла е изработен от материали с висока якост.

РАЗНООБРАЗИЕ

Всички видове сайдинг са разделени в две категории според метода на монтаж и закрепване панели-хоризонтален и вертикален.

Сайдингът не се поддава на корозия, не се напуква и не се лющи. Те могат да издържат на температури от -50 до + 50 градуса. Най-силният аргумент за инсталиране на сайдинг е неговото дълголетие. Той може да издържи половин век и да не загуби качествата си. Облицовъчните панели се монтират лесно: сцепват се един с друг и могат да се фиксират с пирони или винтове. Панелите няма да избледняват и ще бъдат също толкова добри, колкото и денят, в който са инсталирани. Сайдинга не е податлив на деформация и малки механични повреди. Те ще се нуждаят само от годишно измиване, като използват най-често използваните препарати.

Последни Публикации

Изолация с фасадни панели

Използването на традиционни довършителни материали за стени като мазилка или боя е остаряло и отстъпва място на модерните технологии за облицовка. Завършването на къщата отвън

Прочети »